9 posts / 0 new
Last post
SoundScape
SoundScape's picture
Online
Joined: 11/05/2014 - 08:45
USB Microphone not working?

Hello, windows version. There seems to be a problem with recording. Caustic recognizes the microphone but when I record it doesn't  pick up any sound.

SoundScape
SoundScape's picture
Online
Joined: 11/05/2014 - 08:45
Also I know that the

Also I know that the microphone works because it works with audacity.

 

muskrat
muskrat's picture
Offline
Joined: 09/22/2014 - 01:08
@SoundScape, apparently

@SoundScape, apparently Android won't let the user control the input gain of the microphone, and since the desktop version of Caustic is a 1:1 copy of the original, apart from the windows-specific stuff (could be wrong about this, feel free to correct me), then it seems like it's impossible to boost the mic signal. This is based on the assumption that low volume is the actual problem here. It could be something else entirely.

SoundScape
SoundScape's picture
Online
Joined: 11/05/2014 - 08:45
The thing is that Rej uses a

The thing is that Rej uses a microphone in his tutorials so I know it has to work somehow. :/

muskrat
muskrat's picture
Offline
Joined: 09/22/2014 - 01:08
It may not be the same

It may not be the same microphone as in Caustic, it could be another piece of software :) Anyhow, you're better off asking the developer himself.

SoundScape
SoundScape's picture
Online
Joined: 11/05/2014 - 08:45
I just emailed him my problem

I just emailed him my problem. Thanks for your input Muskrat.

charlesr
Offline
Joined: 05/18/2017 - 17:21
Did you get a reply about

Did you get a reply about this? My PC mic (in the webcam) records fine in everything else, but nothing in Caustic.

mkonich
Offline
Joined: 02/18/2017 - 00:06
Usb mic

I had same issues...had to switch to an xlr condenser mic through my Focusrite...

But interested to know of a fix if anyone has one...

FISH
FISH's picture
Offline
Joined: 12/18/2013 - 20:47
There is an issue with the

There is an issue with the mic on the windows version. I asked a while back... there should be a technical answer in the forum.